Labirent: Alev Deneyleri - James Dashner Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ağustos 08, 2014

TANITIM

Kitabın adı: Labirent: Alev Deneyleri
Özgün adı: The Scorch Trials 
Yazar: James Dashner
Seri: Labirent 2/3
Çeviren: Gizem Yeşildal
Sayfa sayısı: 400
Türü: Distopya
Yayın evi: Pegasus Yayınları

Labirent bulmacası çözülünce her şeyin sona ermesi gerekiyordu… 
Thomas, Labirent'ten kaçışın tüm Kayranlılar için özgürlük anlamına geldiğini düşünmektedir. Fakat İsyan'ın işi henüz bitmemiştir. İkinci Aşama daha yeni başlamıştır: Alev Deneyleri. 

Kural yok. Yardım yok. Ya başarırsın ya ölürsün. 
Güneş ışınlarından en fazla etkilenen bölge olan Alev'i geçmek için iki haftaları vardır ve İsyan, işlerini zorlaştırmak için karşılarına binbir türlü tehlike çıkarmaya hazırdır.

Arkadaşlıklar sınanacak. Sadakat sorgulanacak. Hiçbir şey kesin değil! 
Kayranlılar önlerine çıkan tüm tehlikelerle yüzleşmeye hazır olsalar da kurtuluşun tek yolu diğerlerini yok etmekten geçiyor olabilir.
YORUM
Serinin ikinci kitabını da bitirmiş oldum. Şimdiden söyleyeyim, ilk kitaptan çok daha heyecanlı ilerliyor. Bol aksiyon, bol macera! Ayrıca yazarın hayal gücü de hiç sınır tanımıyor! Yorumum ilk kitabı okumayanlar için spoiler içerebilir, bilginizle.

Hemen kitaptan bahsetmek istiyorum; Alev Deneyleri ilk kitabın bittiği yerden aynen devam ediyor. Kayranlıları kaçıranlar onları güvenli bir yere götürdüklerini söylüyordu ama aslında o da İSYAN'ın deneylerinden biriydi. Alev Deneyleri'nde adından da anlaşılacağı üzere Kayranlılar bu kez bir çölde deneye tabi tutuluyor. Çölü aşıp şehre ulaşmak zorundalar ve bunun için sadece iki haftaları var... Eh tabii, o kadar kolay değil. Şehre geldiklerinde Deli'lerle karşılaşıyorlar (Işıl hastalığına yakalananlara Deli diyorlar.) Bir de Deliliğin ötesine geçmiş olanlar var, anlayacağınız üzere kafayı tam olarak sıyırmış olanlar. Ben onları bir çeşit zombi gibi hayal ettim. Bunlar burun yiyorlar ama. :D
Şehir berbat olmuş halde ve şehre gelince onlarla savaşıyorlar bir de...

Hatırlarsanız ilk kitapta Labirent'de gerçekleşen deneyde sadece erkekler vardı ve bir kızın gelmesiyle olaylar başlamıştı. Bu kitapta yeni bir grup olduğunu daha öğreniyorsunuz. Tamamen aynı şeyleri yaşayan farklı bir grup; tamamen kızlardan oluşan bir grup. Onlarda da ilk erkeğin gelmesiyle başlamış her şey. Yani bu kitapta birçok yeni karakterle tanışıyoruz.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, Teresa karakterini bir türlü sevemedim ben. -_- Kitapta favori karakterim de Minho. *-* Diyaloglarını çok sevdim, en olmadık yerde yaptığı espriler çok iyiydi. :P
Kitabın sonu tabii ki dehşet derecede heyecanlı bir yerde bitti. Pegasus serinin üçüncü kitabı için bizi çok bekletmez umarım...
PUAN


ALINTILAR

*Thomas ve Aris zihin yoluyla konuştuktan sonra;*
"Kim öldürdü onu? Ne oldu?" dedi Thomas.
"Kim kimi öldürdü?" diye sordu Minho. "Bizim yanımızdayken şu vudu saçmalığını yapmayın."

Thomas bir an umutlandığını hissetti fakat hemen bu histen sıyrıldı. Bir daha umutlanmamaya yemin etmişti. Her şey bitene kadar hiçbir şekilde umutlanmayacaktı.

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum