[2. KCY Blog Tur] Dünya Kapısı - Ayşegül Kuşçu Kitap Yorumu | Alıntılar

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ağustos 28, 2014

TANITIM
Kitabın adı: Dünya Kapısı
Yazar: Ayşegül Kuşçu
Seri: Lacivert Ay #1
Sayfa sayısı: 384
Türü: Fantastik
Yayın evi: Az Kitap

Hep üstün varlıklara özenmişizdir. Periler, melekler, X-menler, vampirler ve daha niceleri.

Peki, ilahi irade için çalışan üstün bir varlık insana dönüşse ne olurdu?

Üstün olmak kolaydır ama insan olmak çok zordur. Uçamazsın, yavaşsındır, enerjinle eşyaları hareket ettiremez, insanları yönetemezsin. En fenası ölümlüsündür. Hastalanırsın, yaraların anında iyileşmez, üzülürsün, kalp yaraların ruhunu örseler. Ölümsüz bir varlık yaratıcının ol emriyle insanoğluna yardım etmek için ölümlü olsa neler yaşanırdı?

Hep başka boyutlara, gezegenlere açılan kapılara özendik. O kapıdan geçiş yapıp evreni keşfetme duygumuz bizi heyecanlandırdı. Peki ya dünya kapısı?

Belki de dünyaya açılan bir kapı vardır. Bu kapıdan ilahi varlıklar geçiş yapıp, biz insanlara yardım ediyorlardır. 

Kim bilebilir, belki de dünya gezegeni evrenin kalbidir...

Dünya kapısı; Lacivert Ay serisinin ilk kitabıdır. Romanın başkahramanı Sasha bir lacivert ayda yeni bulduğu aşkının sarhoşluğundayken insana dönüşür. Çünkü yaratıcı artık insanoğlunun uyanma ve yüceliğini fark etme saatini kurmuştur. Bunun için Sasha'yı seçer.

Mutasyonu yaşarken çektiği acılar geçince dünya ziyaretleri başlar. Bunlar yaşanırken üstün ırk insanın yanında ilahi irade olacaktır zira yaratıcı hiçbir varlığını yalnız bırakmaz.
YORUM
Blogumuzun ikinci turundan merhabalar! Turumuzun ikinci kitabı, benim de okuduğum ikinci Türk fantastik roman... Hemen kitaptan bahsetmek istiyoruuum! *-*
Zenya gezegeni bizim dünyamızdan çok daha farklı. Başta orada doğa yeşil değil mavi. Mavi sever biri olarak bu gerçekte olsa nasıl olurdu diye düşündüm ama mavi en çok gökyüzüne yakışıyor. Ehem, neyse. Zenya gezegeninde kötülüğe, nefrete, hırsa yer yok. Cennet diyebiliriz sanırım. Çünkü tüm karakterler sevgi ve iyiliğe bürünmüş durumda.
Başkarakterlerimizi taktim edeyim hemen: Sasha ve Kieroks. Bu arada ben epey bir süre Sasha'yı kız, Kieroks'u erkek sanmıştım. Aslında tam tersi aklınızda bulunsun. :D
Birbirlerine deli gibi aşık bir çift Sasha ve Kieroks. Zenya gezegeninde yaşayan herkes görev olarak diğer gezegenleri ziyaret ediyor. Olabildiğince kötülüğü ve nefreti azaltmak daha çok sevgiyi yaymak için. En çok da Dünya'yı ziyaret ediyorlar. Sasha ve Kieroks görev dolayısıyla çok ayrı kalıyorlar. Bazen dayanamıyorlar bile. Ama görevlerini tamamlamak zorundalar...
Sasha da Kieroks da Dünya ziyaretlerinde insan formunda oluyorlar. Hani hep alışmışızdır ya insanların kurtadama ya da vampire dönüşmesine. Burada tam tersi olarak insana dönüşüyorlar. Kendileri zaten doğaüstü varlıklar. Kitabın en çok ilgimi çeken yanı bu olmuştu zaten.
Sasha son yaptığı Dünya ziyaretinde bir şekilde içine kötülük, hırs, kin ve nefret işlemiştir. Kieroks bu duruma çok üzülür ve Sasha'yı daha iyi anlayabilmek için kendisi yeniden Dünya görevi üstlenir. Bu sırada da Orion (kötülükler gezegeni) Sasha'yı kaçırır. İşler tamamen sarpa sarar...
Lacivert Ay serisinin ilk kitabı merakla biterken ben de yorumumu böylece sonlandırayım.
PUAN
ALINTILAR
Sevginin olduğu yerde nefret, nefretin olduğu yerde sevgi barınamazdı.
"Aşk ve sevgi sürekli birlikte olmak değildir. Aşk, sevgi; çok uzaklarda olsan da dokunamasan, konuşamasan da coşkusunu yaşayabilmektir."
Bu dünya, sadece onlara aitti. Kendilerine cennet yaratmışlardı.
Bu cennette mutluluk, haz, neşe, coşku ve aşk vardı.

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum