Kalpyanı Koyu - Cathy Cole Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Mayıs 23, 2020


TANITIM
Kitabın adı: Kalpyanı Koyu: Yeni Biri
Yazar: Cathy Cole
Türü: Genç Yetişkin
Yayın evi: Pena Yayınları

Lila Murray eski hayatındaki üzüntü ve acıları bir kenara koyup Kalpyanı Koyu'nda yeni bir hayata başlamaya kararlıdır. Fakat okulun en ateşli çocuğu Ollie'nin ilgisini çektiğinde hemen okulun kraliçe arısı Eve'in düşmanı olur. Eve Ollie'yi kendine saklamıştır ve şimdi onları ayırmak için elinden geleni yapacaktır… 

Kalpyanı Koyu'na hoş geldiniz! 

Pena Yayınları, İngiliz kadın yazar Cathy Cole'un "Kalpyanı Koyu" serisinin ilk kitabı "Yeni Biri" ile genç yetişkin edebiyatının romantik sularına bir kez daha yelken açıyor. Hayali bir İngiliz kasabası olan Kalpyanı Koyu'ndaki bir grup genç kızın hayatlarına, aşklarına ve sırlarına odaklanan kitap bol bol romantizm vaat ediyor. Gençlik aşklarının karmaşık, tuhaf ama tamamen romantik doğası kitaba yansıyor. Kitap içerdiği aşk öyküsünün yanı sıra, ilk kitabın başkarakteri Lila'yı çevreleyen gizemle de ilgiyi ayakta tutmayı başarıyor. Cathy Cole'un sözünü sakınmayan, dışadönük ve ilginç bir karakter olarak yarattığı Lila, geçmişindeki sırlardan kaçmaya çalışırken aşk heyecanını tadıyor.

YORUM
Kalpyanı Koyu, klişelerle dolu, basit kurguya sahip bir kitap. Kitaba başlarken, bir kasaba hikayesi olduğunu biliyordum ama bu derece bir klişe beklemiyordum, ne yalan söyleyeyim. Buna rağmen okurken sıkılmadım zaten kitap 150 sayfa olduğundan bir günden daha kısa bir sürede bitti. 

Kalpyanı Koyu seri bir kitap. Dilimize Pena Yayınları tarafından ilk iki kitabı çevrilmiş sadece. Sonrasında sanırım çevirme gereği duymamışlar. Seri 12 kitaptan oluşuyor ve yazar ilk kitapta bile bu kadar klişe barındırırken 12 kitap yazmak için ne bulmuş merak etmiyor değilim. 

Biraz kitabın içeriğinden bahsetmem gerekirse, Lila ailesiyle birlikte Londra'dan Kalpyanı Koyu adlı kasabaya yerleşir. Ailesinin buraya gelmek istemesinin en büyük nedeni de Lila'dır. Çünkü Londra'da hırçın, asi bir kız olan Lila hiç de örnek bir öğrenci değildir. 

Lila, bu kasabaya yerleşir yerleşmez kendine bir söz verir. Beladan uzak duracak, normal bir yaşam sürecektir. Ne var ki okulun Buzlar Kraliçesi olarak anılan Eve, ona hiç rahat vermiyordur. Çünkü Lila, okulun futbol takımı yıldızı Ollie'ye tutulmaya başlamıştır ve Eve, Ollie'ye saplantılı bir kızdır. 

Lila'nın Ollie ile ilk karşılaşmaları okulda birbirlerine çarparak ve kitapların etrafa saçılmasıyla gerçekleşiyor. Ne demek istediğimi anlayabiliyorsunuz değil mi? :D Eğer klişe kitap seviyorsanız ideal bir seçim olabilir. Ya da kafa dağıtmak için okuyacağınız bir kitap olabilir.
PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum