Amy ve Roger'ın Efsanevi Yolculuğu - Morgan Matson Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Kasım 24, 2016


TANITIM
Kitabın adı: Amy ve Roger'ın Efsanevi Yolculuğu
Özgün adı: Amy and Roger's Epic Detour
Yazar: Morgan Matson
Türü: Genç Yetişkin
Yayın evi: Ephesus Yayınları

Amy Curry'nin hayatı altüst olmuştur. Çünkü Amy lise son sınıfa geçmek üzereyken, annesi yeni bir başlangıç yapmak adına California'dan Connecticut'a taşınmaya karar verir. Amy şimdi yuvası bildiği yerden ayrılıp ülkenin bir ucundan diğerine gitmek zorundadır. Çıkacağı bu yolculukta ise ona annesinin eski bir arkadaşının oğlu olan Roger eşlik edecektir. Amy Roger'ı yıllardır görmemiştir ve doğru düzgün tanımadığı bir çocukla onca yolu katetme fikri ona hiç de cazip gelmemektedir. Ama işler hiç de Amy'nin düşündüğü gibi gitmez. Çok geçmeden yolculukları alabildiğine renkli, heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir hal alır.

YORUM
Okuyabileceğiniz en eğlenceli kitaplardan biri Amy ve Roger'ın Efsanevi Yolculuğu. Özellikle de yol macerası seviyorsanız.

Hemen hemen herkesin hayalinde vardır, her şeyi koyverip yollarda kaybolmak. Farklı yerlere gitmek, keşif yapmak... Amy ve Roger bu hayali bizim yerimize gerçekleştiriyorlar.

Amy, babasını kazada kaybettiğinden beri araba kullanmıyordur. Annesi ülkesi diğer bir ucunda işleriyle boğuşurken Amy'yi yanına almanın tek yolunun bu olduğuna karar vererek Roger'ı Amy'i alması için yanına gönderir. Ve onlara dönüş yolunda harika bir seyahat fırsatı sunar.

Roger ve Amy çocukluktan tanışıyorlardır fakat uzun zamandır görüşmedikleri için birbirlerine yabancı gibidirler. Haliyle Amy bu yolculuğa Roger ile çıkacak olmaktan pek hoşnut değildir.

İlk seyahatlerini sorunsuz atlatırlar ama ikisi arasındaki diyaloglar geliştikçe annesinin hazırladığı rota yön değişmeye başlar. Kitap bu kısımdan sonra daha eğlenceli bir hal alır. :)

Kitabın aman aman akıcı bir şekilde ilerlediğini söyleyemem lakin eğlence, aşk ve macera üçlüsünün bir arada bulunduğu bir kitap okumak isterseniz gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum