Toz - Sam Hawksmoor Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Nisan 07, 2016



TANITIM
Kitabın adı: Toz
Özgün adı: The Repossession
Yazar: Sam Hawksmoor
Seri: Repossession, #1
Türü: Gizem, Korku/Gerilim
Yayın evi: Martı Yayınları

Dönüp baktığında, ondan geriye bir avuç toz kaldığını gördü... Bu bir hayal miydi? Yoksa bir kâbus mu? Olağanüstü yetenekleri yüzünden odasına kapatılmasının üzerinden tam altı hafta geçti. Annesine göre Genie, şeytan tarafından ele geçirilen, günahkâr bir kızdı ve normal bir yaşamı hak etmiyordu. Herkesin korktuğu güçleri, Genie'ye kaybolan çocuklara dair imgeler göstermeye başladığındaysa, her şey daha garip bir hal aldı. Genie, cevapları aramak üzere çıktığı yolda, var olmaya dair yeni ve hepsinden daha önemli bir soruyla karşılaşacaktı: Bedenlerimizin dışında bir yaşama başlamak mümkün müydü?


YORUM
Yazar bu kitabı her yıl Kanada'da kaybolan ve bulunamayan 12 bin çocuktan esinlenerek kaleme dökmüş ve Toz'u onlara ithaf etmiş. Bu konuda yazarı tebrik etmek gerek aslında. Ama maalesef ki kitap görülmesi gereken ilgiyi pek görememiş.

Kurgu ve olay örgüsü çok güzeldi. Okurken kitabın sayfalarını merakla çeviriyordum. Bir de yazar sonunu öyle yerde bırakmış ki ikinci kitabı okumak için şimdiden sabırsızlanıyorum.

Kitaptan biraz bahsetmek gerekirse, hikayemiz çocukların sürekli kaybolduğu ve bulunamadığı bir kasabada Denis adında bir çocuğun kaybolmasıyla başlıyor. Bunun üzerine kilisede toplantılar düzenleniyor ve dualar edilmeye başlıyor.

Genie, öngörü yeteneğine sahip bir karakter. İnsanların ölümlerini önceden görebiliyor. Bunu ilk olarak erkek arkadaşı Rian'a söylüyor. Söylemesine vesile olan şey de Rian'ın bineceği bir arabanın kazağa yaptığını görmesi. Genie ise buna engel olmak istiyor.

Genie, aynı şekilde büyük annesinin ölümünü gördüğü vakit bunu hemen annesine söyleyince işler biraz değişiyor. Annesi Genie'nin şeytan tarafından ele geçirilmiş olduğunu düşünüyor ve onu kapısı ve penceresi parmaklıklarla kapalı bir odaya kapatıyor. Genie yaşamına bu şekilde devam etmek zorunda kalıyor. Ta ki erkek arkadaşı Rian gelip onu kurtarana kadar.

Rian ve Genie'nin adı "kayıp çocuklar" listesine yazılırken onlar izlerini kaybettirmek için epey uğraşıyorlar. Tabi burada onları büyük bir macera beklemektedir. Genie, kayıp çocuklarla ilgili öngörüler görmeye başladığında çocukların kaybolmasıyla ilgili sır perdesini aralıyor.


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum