Şampiyon - Marie Lu Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Haziran 15, 2015


TANITIM
Kitabın adı: Şampiyon
Özgün adı: Champion
Yazar: Marie Lu
Seri: Efsane, #3
Türü: Distopya
Yayın evi: Pegasus Yayınları

Day bir efsane. June ise bir deha. Peki, kim Şampiyon olacak?  


June ile Day, Cumhuriyet halkı ve birbirleri için çok fazla fedakârlıkta bulunmuşlardır. Şimdi vatanları bir dönüm noktasındayken June bir kez daha Cumhuriyet'in gözüne girmiş ve hükümetin seçkin çevresinde bir Princeps adayı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Day de yüksek rütbeli bir asker olmuştur. Bir barış antlaşması yürürlüğe girmek üzereyken ortaya çıkan ölümcül bir salgın, Koloniler arasında paniğe yol açmış ve Cumhuriyet'in sınır kentlerini savaş tehdidi sarmıştır. Sadece June bu tehdide karşı ülkesini nasıl savunacağını bilmektedir. Ancak binlerce insanın hayatını kurtarabilmeleri için sevdiği tek erkekten, her şeyini feda etmesini istemek zorundadır. Marie Lu'nun heyecan dolu, macera ve gerilim yüklü üçlemesi şaşırtıcı bir finalle sonlanıyor…


YORUM
Serinin üçüncü kitabına başlarken, özellikle Deha'da karşılaştığım durum sonucu beklentilerim düşüktü ama itiraf etmem gerekir ki yazar üçüncü kitapta kalemini daha iyi toparlamış.

Öncelikle Cumhuriyet, yıllardır süren anlaşmazlığı bozmak ve Kolonilerle barış antlaşması imzalamak istiyor. Koloniler önce barış antlaşmasını yapacaklarını söylüyor ama antlaşmayı daha yapmadan bozuyorlar. Neden olarak da Cumhuriyet'in onlara gönderdiği biyolojik silahlarda virüs olduğunu öne sürüyorlar. Koloniler bölgesinde bu virüsün hızla yayılması da durumu kötü etkiliyor. Virüsün ilacını göndermeleri isteniyor ve ilaç da Cumhuriyet'in elinde yok. Eğer ilaç gönderilmezse Koloniler Cumhuriyet'e savaş ilan edecek... Cumhuriyet'in bu ilaca sahip olabilmesi için virüs bulaşmış birini bulmaları gerekiyor ve bunun için de kullanabilecekleri tek kişi var o da Day'in kardeşi Eden...

Day haklı olarak bu teklife sert bir şekilde hayır yanıtını veriyor. Uzun süre Koloniler'in ilaç isteğine yanıt vermeyen Cumhuriyet'e savaş açıyorlar. Bu kez Seçmen Antarktika'dan savaş için destek istiyor. Onlar da verecekleri desteğin karşılığını istiyorlar: Cumhuriyet ya onlara ilaç verecek ya da topraklarını.

Bu sırada Day'in ölümcül hastalığı da kötü yönde ilerlemekte. Doktorlar bir ya da iki ayı kaldığını söylüyorlar. Ve Day'in bu kısa sürede yapması gereken çok fazla sorumluluğu var.

Şampiyon serinin diğer kitaplarına göre daha akıcı ilerledi bana göre. Seri olarak favori listeme aldığımı söylemem ama siz yine de bir şans verebilirsiniz bence.


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum