[9. KCY Blog Tur] Son Kurtadam - Glen Duncan Kitap Yorumu | Müzik Listesi

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Kasım 06, 2014

TANITIM
Kitabın adı: Son Kurtadam
Özgün adı: The Last Werewolf
Yazar: Glen Duncan
Seri: Son Kurtadam 1/3
Çeviren: İlbay Kurtoğlu
Sayfa sayısı: 418
Türü: Fantastik
Yayın evi: İthaki Yayınları

Vampir romanı dediğimizde aklımıza hâlâ Dracula gelir, ama kurtadam romanı hep sahipsiz kalmıştı; Jake Marlowe ortaya çıkana kadar… O, zamanımızın bir kahramanı; gerçek bir anti-kahraman!

Jake, kurtadamların sonuncusudur. 200 yılı geride bırakan Jake, içkisini elinden, sigarasını da ağzından düşürmeyen, cinsel hayatına düşkün bir kurtadamdır. Artık varoluşuyla ilgili bir krizin eşiğindedir, ancak gizemli bir şekilde, onun hayatıyla ilgili planları olan iki tehlikeli grupla, vampirlerle ve Av'la karşı karşıyadır. Hiç beklemediği bir anda tanıştığı bir kadın Jake'in hayatını altüst edecektir. Ama altüst olan sadece Jake'in hayatı mıdır? 

İngiliz yazar Glen Duncan, Son Kurtadam serisinin ilk kitabıyla efsaneye yeni, vahşi ve ateşli bir kimlik kazandırıyor. Sadece aksiyonu bol bir filmin erişebileceği bir sürükleyiciliğe sahip olan bu roman, aynı zamanda popüler kültüre, müziğe, edebiyata, sinemaya yapılan göndermelerle süslü. Duncan, nitelikli edebi üslubunu gotik romanın çıplak tekinsizliği ve macera romanlarının basit ama etkileyici anlatımıyla birleştiriyor.

YORUM
9. blog turumuzun son gününden merhabalar! Sizinle kitap için hazırladığım müzik listesini (playlist) paylaşmadan önce biraz kitaptan bahsetmek istiyorum. Fantastik ve yetişkinin muhteşem bir örneği Son Kurtadam...
Vampir hikayelerinden (benim gibi) sıkılanlar için, artık bir 'başrol' kurtadam hikayesi okumak isteyenler için. Son Kurtadam'ı kesinlikle tavsiye ediyorum! Hikaye sizi adeta içine alıyor. Her bir sayfayı merakla okuyorsunuz...
Jake Marlowe, kurtadamların sonuncusudur. Çünkü DOKET (Doğaüstü Olayları Kontrol Etme Teşkilatı) her bir kurtadamı haklamıştır. Son olarak sıra Jake'e geldiğinde ona belirli bir süre tanınmıştır ve bu süre zarfında Jake sıradan hayatına devam etmiştir. -Bu arada Jake hayatının bir bölümünü Quinn'in kitabını aramaya koyulmuştu, kurtadamların başlangıcının yazıldığı iddia ediliyor bu kitapta. Uzun bir arayış sonucunda bulamayınca vazgeçmişti.-
Jake'in son günü geldiğinde, olaylar değişir. İşler DOKET'in istediği şekilde gitmez. Veee kurtadamımız kaçırılır. :D Hem de elinde Quinn'in kitabı olan bir kadın tarafından! Eh, çok geçmeden DOKET buna da el atar tabii ki. Bu kez Jake'in dolunayda dönüşümünü beklemektedirler.
Sonra bir şey olur. Her şey değişir. Jake bir kadınla karşılaşır. Tamamen tesadüfen. İşte asıl olaylar burada başlar. Çünkü bu kadın özeldir ve bundan DOKET'in haberi yoktur.
Kitapta sık sık vampirlere de yer verilmiş bu arada. Bu kez başrolde vampir değil de bir kurtadam hikayesi okumak isterseniz kesinlikle öneririm. Kitap çekilişimiz için BURAYA tıklayın! Ayrıca kitabı okurken dinleyebileceğiniz müzik listem için yazının devamına göz atın.
Dipnot: müzikle aram çok iyi değildir, yine de umarım beğenirsiniz. :D

PUAN
MÜZİK LİSTESİ

  • Arctic Monkeys - Arabella (Bu şarkıyı özellikle Jake'e ithaf ediyorum.)
  • 30 Seconds To Mars - This Is War
  • David Guetta ft. Sia - She Wolf
  • Demi Lovato ft. We The Kings - We'll Be A Dream
  • Dr. John - Right Place Wrong Time
  • Billy Talent - Nothing To Lose
  • ACDC - You Shook Me All Night Long

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum