Sevdiğim Tüm Erkeklere - Jenny Han Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Mart 27, 2018


TANITIM
Kitabın adı: Sevdiğim Tüm Erkeklere
Yazar: Jenny Han
Türü: Genç Yetişkin
Yayın evi: Pegasus Yayınları

Ya şimdiye dek âşık olduğunuz her erkek onlar hakkında ne düşündüğünüzü öğrenseydi?.. Hem de hepsi aynı anda!

Lara Jean aşk mektuplarını annesinin verdiği bir şapka kutusunda saklıyordu. Bunlar başkasından aldığı mektuplar değil, kendi yazdıklarıydı. Sevdiği her çocuk için bir; toplam beş tane. Yazarak kalbi ile ruhundakileri dışarı dökebiliyor ve gerçek hayatta asla söyleyemeyeceği duyguları mektuba aktarabiliyordu çünkü onları sadece kendisi görecekti. Tabii bu gizli mektuplar postalanınca durum değişti ve böylece Lara Jean'in hayali aşk hayatı birdenbire kontrolden çıktı...

"Yazarken kendimi hiç tutmuyorum. O kişi asla okumayacakmış gibi yazıyorum çünkü asla okumayacak. Tüm gizli düşüncelerimi, tüm gözlemlerimi, içimde biriktirdiğim her şeyi mektuba döküyorum. Bitirdiğimde zarfı kapayıp adresi yazıyorum ve şapka kutuma koyuyorum. Düşünürsek tam manasıyla aşk mektubu sayılmazlar. Artık daha fazla âşık olmak istemediğim zaman yazıyorum. Veda etmek için. Çünkü yazdıktan sonra beni tüketen bu aşk tarafından tüketilmem sona eriyor. O da benim gibi muzla mı sever diye düşünmeden mısır gevreğimi yiyebiliyorum; aşk şarkılarına onu anmadan eşlik edebiliyorum. Eğer aşk ele geçirilmeyse, mektuplarım da benim şeytan çıkarma ritüelim sayılabilir. Mektuplarım beni özgür kılıyor. Ya da en azından öyle olmasını umuyorum."


YORUM
Son zamanlarda okuduğum en eğlenceli, hatta en komik kitaptı Sevdiğim Tüm Erkeklere. İkinci kitap için şimdiden sabırsızlanıyorum. *-*

Lara Jean, kendime yakın bulduğum ender karakterlerden biri oldu. Bir kitaptaki karakterleri hiç bu kadar -tamam, Gen hariç- sevmemiştim. Peter hakkında kitap boyunca kafamda soru işaretleri oldu ki kitap bittiğinde soru işaretlerine tam olarak yanıt vermedi. Sanıyorum ikinci kitapta yanıt alabileceğim.

Kitap çok sevimliydi. Lara Jean beni o kadar güldürdü ki kitaba ısınmamak elde değildi. Yazarın kalemini çok sevdiğimi rahatlıkla söyleyebilirim.

Aslında kitabın tanıtım kısmı epeyce şeyi açıklıyor ama ben yine de kitaptan biraz bahsetmek istiyorum.

Lara Jean'in hayatı boyunca sevdiği beş erkek oldu. Ve onlara, mektupları asla okumayacaklarını bildiğinden her birine, içinden geldiği gibi bir aşk mektubu yazdı. Mektupları annesinin küçükken hediye ettiği bir şapka kutusunda saklıyordu. Ta ki biri onları bulup sahiplerine gönderene kadar.

Aynı anda beş erkeğe giden bir aşk mektubu Lara Jean'in hayatını epey karmaşık bir hale sokarken, sizi hem eğlendiriyor hem de güldürüyor. Ufak tefek eksik bulduğum kısımlar haricinde dediğim gibi, kitabı çok sevdim. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Serinin diğer kitapları;
#1 Sevdiğim Tüm Erkeklere
#2 Not: Seni Hala Seviyorum
#3 Şimdi ve Sonsuza Dek Lara Jean


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

5 Yorum

  1. bir süredir dikkatimi çekiyordu konusu baya hoşmuş film tadında :)

    YanıtlaSil
  2. hımmm ne güzel konu yaaa ve komik olması da ne güzel. okurum saool :)

    YanıtlaSil
  3. Ayyy Allahım dağlara taşlara bu ne güzel konu :D Biliyor musun ben blogumu günlük olarak kullandığım için herkesten saklıyordum ama eski sevgilim bulup okumuş o yüzden ayrılmıştık :D Pişman değilim ama kötü olmuştu okuması.
    Neyse ya bu kitabı çok beğendim iyi ki paylaşmışsın :) Bana beni hatırlattı o yüzden mutlaka almam lazım diye düşünüyorum :D

    Ellerine sağlık, sevgilerle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginçmiş ya. :D Evet anlattıklarına göre epey ortak noktanız var. Çok güzel bir kitaptı zaten, oku mutlaka *-*

      Sil