Isla ve Mutlu Son - Stephanie Perkins Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Mayıs 24, 2016



TANITIM
Kitabın adı: Isla ve Mutlu Son 
Özgün adı: Isla and Happily Ever After
Yazar: Stephanie Perkins
Seri: Anna ve Fransız Öpücüğü, #3
Türü: Genç Yetişkin
Yayın evi: Yabancı Yayınları

Isla ve Mutlu Son, hem tatlı bir aşk hem gerçekçi bir dostluk hem de John Green ve Rainbow Rowell sevenlerin ellerinden bırakamayacağı bir “ilk aşk” hikayesi. 

Aşk onları bir yaz günü, asla uyumayan şehrin sokaklarında yakalamıştı… ama ya ona sahip çıkmak düşündükleri kadar da kolay değilse? Romantizme umutsuzca inanan Isla, lise birinci sınıftan beri kendini çizdiği karikatürler arasında kaybetmiş Josh’a aşıktı. Yaz tatili esnasında Manhattan'da yaşanan tesadüfi bir karşılaşma sonrasında Isla belki de aşkın o kadar da uzakta olmadığını fark etmişti. Ancak yeni okul yılının başlamasıyla Isla ve Josh, her genç çiftin karşılaştığı güçlüklerle yüz yüze gelmek zorunda kalmışlardı: ailevi sorunlar, gelecek kaygısı ve birbirlerinden ayrılmak zorunda kalabilecekleri gerçeği. 

Bu içinizi ısıtacak, tatlı aşk hikayesi New York sokaklarını, Paris’in büyülü havasını ve Barcelona’nın ateşli atmosferini yansıtırken, sevilen başka iki çifti de yeniden okurla buluşturuyor: Anna ve Etienne, Lola ve Cricket.


YORUM
Nasıl oluyor da Stephanie Perkins bu kadar sevimli karakterler yaratmayı başarabiliyor? Önce Cricket, şimdi de Josh... İnsanı kıskandıracak şekilde hikayeler kaleme alıyor.

Kitabı bazı kısımları dışında sıkılmadan okudum. Onun nedeninin de yazarın ana karakterlere çok fazla yoğunlaşmış olabileceği kanısındayım. Tatlı hikayesinin yanı sıra arka planda dönen bir olay örgüsü olsaydı ki kusursuz olurmuş diye düşünüyorum.

Isla'da en sevdiğim kısım kesinlikle son sahnelerde yer alan, serideki tüm karakterlerin bir arada olduğu kısımdı. Henüz Anna ile tanışmamış olsam da (ki onu da çok merak ediyorum) Lola ve Cricket'ten bahsettiği sahneleri kocaman sırıtışlarla okudum.

Yorumu bitirmeden önce kısaca Isla ve Mutlu Son'dan bahsetmek gerekirse; Lise son sınıf öğrencisi Isla, lise birden beri Josh'a aşıktır. Ama Isla ona açılamayacak kadar utangaç bir kızdır.

Bir gün, diş randevusundan çıkıp Kısmet Kafe'ye gittiğinde Josh'la karşılaşır ve Isla fazladan aldığı ağrı kesicilerin etkisiyle Josh'la konuşma cesaretini bulur...


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum