Eğer Yaşarsam - Gayle Forman Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Haziran 29, 2014

TANITIM

Kitabın adı: Eğer Yaşarsam
Özgün adı: If I Stay
Yazar: Gayle Forman
Çeviren: Ayşe Belma Dehni
Sayfa sayısı: 256
Türü: Romantik, Dram
Yayın evi: Pegasus Yayınları

Sıradan bir günde...
On yedi yaşındaki Mia, bir genç kızın isteyebileceği her şeye sahiptir: sevgi dolu bir aile, ona âşık bir erkek arkadaş, müzik ve olasılıklarla dolu parlak bir gelecek...
... bir saniyede her şey değişir...
Bir sabah ailesiyle yolculuğa çıkan Mia'nın hayatı bir anda altüst olur. Kendini, kaza geçirdikleri arabanın enkazından yaralı bedeninin çıkarılışını izlerken bulan genç kız, parçaları yavaş yavaş birleştirince neler kaybettiğinin ve geride bıraktıklarının farkına varacaktır. Hayat ve ölüm, mutlu bir geçmiş ve bilinmezliklerle dolu bir gelecek arasındaki ince çizgide yürüyen Mia, bir günde hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalacaktır.
Eğer Yaşarsam, aşkın gücünün, ailenin gerçek anlamının ve yaptığımız seçimlerin dokunaklı hikâyesi…
YORUM
Uzun zamandır rafta duruyordu Eğer Yaşarsam. Filmiyle ilgili paylaşımlar çoğalınca bir an önce okumam gerektiğini düşündüm. Ve okudum...

Müzik duyguları çok baskın bir kitaptı. Özellikle klasik ya da rock tarzı müzik severlerin okurken hiç sıkılmayacağına eminim.

Kitabın içeriğinden bahsedecek olursam, Mia ailesiyle yolculuğa çıkıyor ve yolda kaza oluyor. Kazadan geriye sadece Mia kalıyor o da komada. Mia'nın ruhu, kendisi komadayken olan biten her şeyi görüyor. -Bu kısım ilgimi çekmişti de almıştım kitabı. :)- Mia komadayken akrabaları, yakın arkadaşı ve en önemlisi erkek arkadaşı Adam hep yanında oluyor... Komadayken her şey Mia'ya kalıyor, yani kalmak ya da gitmek. Ve Mia bir tercih yapmak zorunda.

Mia'nın ruhunun çıkıp olayları gördüğü hikayesine benzer bir kitap daha okumuştum: Cennetimden Bakarken. Gerçi orada kız ölüyordu burada Mia komada. Bu tarz kitap severlere kesinlikle tavsiye ederim.

Kitap bir yandan hastanede gelişen olayları anlatırken bir yandan da geçmişinden anıları anlatıyor. Mia'nın öylesine güzel ve neşeli bir hayati bir günde mahvoluyor. Bazı sahneleri okurken gözlerim bile doldu. Filmini de büyük merakla bekliyorum. En kısa zamanda ikinci kitabı da okuyacağım. Sizin de okumanız gerek! :)

PUAN


ALINTILAR

"Ama Rolling Stones'un dediği gibi, 'İnsan her zaman istediği şeyleri elde edemez.'"

"Korkma, kadınlar en şiddetli acıları bile kaldırabilecek güçtedirler. Bir gün bunu anlayacaksın."

"Bazen seçim yaparsın, bazen de seçimler seni olduğun kişi yapar."

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum