Hava Uyanıyor - Elise Kova Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Mart 14, 2018


TANITIM
Kitabın adı: Hava Uyanıyor
Özgün adı: Air Awakens
Yazar: Elise Kova
Türü: Fantastik
Yayın evi: YabancıYayınları

Solaris İmparatorluğu, başkenti birleştirmeye bir zafer uzağındaydı ve nadir görülen büyüsel bir yakınlığın sahibi, on yedi yaşındaki kütüphaneci çırağı Vhalla Yarl savaşın seyrini değiştirebilirdi.

Vhalla, Büyücüler Kulesi'ndeki gizemli büyü topluluğundan uzak durması gerektiğini bilerek büyümüştü ve kitapların sessiz dünyasında oldukça mutluydu. Ancak farkına varmadan, gelmiş geçmiş en büyük büyücülerden biri olan Prens Aldrik'in hayatını kurtardıktan sonra, yavaş yavaş onun dünyasına doğru çekildiğini hissediyordu. Şimdi önünde vermesi gereken zor bir karar vardı: Ya büyüsünü kabul edip bildiği hayatı terk edecek ya da büyücülükten defedilip eski haline dönecekti. Gölgelerde dolanan kudretli güçlerle birlikte, Vhalla'nın kararsızlığı ona sandığından çok daha fazlasına mal olacaktı.

YORUM
Zeynep (The Realist Romantic)'le birlikte okuduğumuz yeni kitaba merhaba! Şu birlikte okuma etkinliğimiz de olmasa sanırım pek kitap okuyamayacağız. Biz en iyisi mi bunu alışkanlık haline getirelim. :D

Gelelim kitap yorumuna, kitabın başlangıcı okuru bağımlı edecek şekilde iyi değildi. Kitabı bir ara yarım bırakmayı bile düşündüm. Bırakmamamın, Zeynep'le birlikte okuyor olmamızın etkisi çok büyük çünkü birbirimizi teselli edip durduk. :D

Yazar her şeyi çok üstten ve sıradan bir şekilde aktarmış bana göre. Okurken daha ne olduğunu anlamadan olaylar olup bitiveriyor. Fantastik üzerine kurgu bir kitap olmasına rağmen kitapta fantastik belirtisi yok denecek kadar azdı.

Kitabın genel olarak kurgusunu çok beğendim. Daha iyi bir şekilde kaleme alınsaydı daha çok sevebileceğime inanıyorum. Büyülü bir dünya kimin ilgisini çekmez ki?

Kitap bir yerden sonra akıcılığa ulaşıyor. Ya da ben kitabın rutinine alıştım, emin değilim. 300. sayfaya geldiğimde hala büyüden ya da fantastik kitaptan pek bir haber yok. Daha çok aşk kitabına dönüşüyor. Tam bir şeyler olacak diyorum, hop, başa sarıyor.

Hava Uyanıyor'un en azından sonu için umutlarım, beklentilerim vardı. Lakin kitabın sonu kendisinden de kötüydü desem yeridir. Beni hayal kırıklığına uğrattı. Serinin devamını getirir miyim emin değilim.

Dipnot: Zeynep sonunda pes edip kitabı yarım bıraktı. :D


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2 Yorum

  1. Kitapla ilgili aynı düşündüğüm birine rastladığım için o kadar mutluyum ki şu an :D Biraz kendi kabahatim ama konu elementler olunca ve Avatar serisini de keyifle izleyince Hava Uyanıyor için beklentilerimi yükseltmiştim. Ne aşkı ne de fantastik ögeleri yeterli bulmamıştım ben de maalesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de biraz o hevesle başladım açıkçası :D ama tam bir hayal kırıklığı oldu. :(

      Sil