Kurtulan Kızlar - Riley Sager Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Şubat 15, 2018


TANITIM
Kitabın adı: Kurtulan Kızlar
Özgün adı: Final Girls
Yazar: Riley Sager
Türü: Gerilim
Yayın evi: YabancıYayınları

Bir katilden kurtulabilmek için, bir katilin içgüdülerine sahip olmalısınız.

On yıl önce Quincy Carpenter beş arkadaşıyla birlikte tatile gitmiş ve tek başına dönmüştü; sadece filmlerde görebileceğiniz türden bir katliamdan sağ kurtulan tek kişiydi. Bir anda, kimsenin üyesi olmayı arzu etmeyeceği bir kulübün, basında Kurtulan Kızlar adıyla anılan, benzer şekilde sağ kalanlardan oluşan bir grubun üyesi olmuştu. Üniversiteden atılan bir öğrencinin bıçağından geçirdiği dokuz kız arkadaşını kaybeden Lisa; Nightlight Inn’deki vardiyasında Çuval Adam’a meydan okuyan Sam ve şimdi de Çam Ev’den ve “o” diye söz ettiği adamdan kaçarak kanlar içinde ormanda koşturan Quincy.

Quincy artık iyiydi, hatta reçeteli Xanax’ı sayesinde harikaydı. Neredeyse nişanlısı sayılan, ilgili erkek arkadaşı Jeff ve popüler bir pasta bloğu vardı; güzel bir apartman dairesinde yaşıyordu ve yıllar önce hayatını kurtaran polis memuru Coop desteğini ondan asla esirgemiyordu. O geceye ait detayların büyük çoğunluğunu hatırlamıyordu; geçmiş, geçmişte kalmıştı.

Ta ki ilk Kurtulan Kız, Lisa banyosunun küvetinde, bileklerini kesmiş olarak bulunduğunda ve ikinci Kurtulan Kız Sam, Quincy’nin kapısında belirene kadar…

YORUM
Kitabın sonu için bir ters köşe bekliyorum. Ama böylesine bir sonla değil. Şok edici şekilde güzeldi. Son sayfaları deli gibi çevirir olmuştum. Beni öyle etkisi altına aldı ki uzun bir süre paranoyak oldum. :D

Üç farklı yerdeki olaydan üç kurtulan kız vardı. Kendileri medyanın bir kölesi olmak istemese de bir şekilde 'Kurtulan Kızlar' olarak anılıyorlardı. Ana karakterimiz, Çam Evi cinayetinden sağ kurtulmayı başarabilen kızımız Quincy. Farklı trajik olaylardan sağ kalmayı başarabilen kızlar ise Lisa ve Samantha.

Lisa'nın mutlu bir hayat sürdüğünü düşünürken birden bire ölüm haberini alıyorlar. Bunun üzerine Samantha yıllarca saklandığı yerden çıkıveriyor ve Quincy'nin kapısında belirmesiyle Quincy'nin sakin olduğu düşündüğü yaşamı tümüyle değişiyor.

Samantha'nın gelmesiyle geçmişteki sırlar irdeleniyor ve daha büyük sorunlara neden oluyor. Quincy kendini öyle bir olayın içinde buluyor ki Samantha'nın aslında kim olduğundan emin olamıyor. Quincy'nin bu karmaşık olaylardan sıyrılabilmesi için geçmişe dönmekten başka çaresi yoktur belki de...

Gökyüzüne uzanan bir merdiven düşünün. Basamakları tırmandıkça heyecanınız artar değil mi? Kurtulan Kızlar'da da öyle. Sayfa değiştirirken heyecanınız bir o kadar artıyor işte.


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum