No Touch Lazer Göz Ameliyatı Oldum! | Veni Vidi Göz

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Ekim 11, 2020


Merhaba! Bir süredir yoktum, bugün detaylıca anlatacağım şeyin koşturmacası içerisindeydim. Bu yazıyı yayınlıyorum çünkü göz ameliyatı olup miyop, astigmat ya da hipermetrop gibi göz rahatsızlığı olanınız varsa ve lazer tedavisi düşünüyorsanız yol vermek isterim. Aklınızda kaba taslak fiyat ortalaması oluşsun diye de ilaç ve ameliyat ücretlerini de not edeceğim. Sonrasında gün gün neler yaşadığımı yazacağım. Öncelikle belirtmeliyim ki bu diğer lazer ameliyatından çok farklı bir yöntem. No Touch Laser, göze hiç dokunulmadan; bıçaksız, iğnesiz yapılan bir ameliyat yöntemi. Bu tedavi yöntemini düşünüyorsanız, adını ilk kez ya da daha önce duyduysanız diye detaylarıyla anlatmaya başlayacağım. Ama öncelikle bu tedavi için en az bir haftanızı buna adamalısınız. Herhangi bir sorunuz olursa aşağıda yorum olarak belirtebilirsiniz.


On yıldan fazladır gözlük kullanıyorum. Kimisi gözlüğüyle barışık bir hale gelse de ben bir türlü sevemedim. Bazı zamanlarda lens kullanıyordum ve bir süre sonra lenslerle uğraşması bile zor hale geldi. Lazerle göz çizdirme tedavisini uzun zamandır yapmak istiyordum, belli bir yaşa kadar göz yapısının değiştiğini duymuştum. Hem biraz yaşı bekledim hem de sürekli teknolojinin geliştiği günümüzde farklı tedavi yöntemleri çıkabileceği ihtimalini de değerlendirmek istedim.


Veni Vidi Göz hastanesinde yapılan No Touch Lazer tedavi yöntemine rastladım birkaç ay önce. Biraz araştırdığımda normal lazer ameliyatlarından çok farklı olduğunu öğrendim. Lazer ameliyatları çok daha yaygın olmakla birlikte pek çok koşul gerektiriyor ve her göz yapısı da buna uygun olmuyor. Bunda beni en çok korkutan şey korneanın kesilerek tedavi edilmesi idi. No Touch Lazer, adından da anlaşılacağı üzere, gözle hiçbir temas edilmeden lazer tedavisi ile yapılıyor. Tedavi yöntemini duyunca araştırmaya başladım, yorumlar okudum. Geri dönüşlerin %80-90'ı olumlu yönde olunca aklıma iyice yattı. İlk muayene için randevumu oluşturdum. Bu arada gözlerim sağ 2,5 miyop + astigmat, sol 2,75 miyop + astigmat.


Ameliyatımı Pendik'teki Veni Vidi Göz Hastanesinde oldum. Doktorum Doç. Dr. Veysi Öner'di. Çok ilgili bir doktor lakin hastane çalışanları için aynı şeyi pek söyleyemem. Ayrıca not düşmek istediğim bir başka konu da ameliyat sonrası evden hastaneyi aradım. Çok ağrım olduğunu ağrı kesici kullanmam da sakınca olur mu diye sordum. Birkaç kez aramama rağmen "doktorunuza danışıp size geri döneceğiz," deyip durdular. Geri dönüş de olmadı. Doktorumdan gayet memnun kaldım.


22.09.2020 MUAYENE + AMELİYAT

Bir cesarettir ki randevuyu oluşturduğum gün için doktor müsaitse aynı gün ameliyat olmak istediğimi de söyledim. Ameliyat bile değil aslında küçük bir operasyon diyebiliriz.


Tüm göz ölçüm ve testlerim yapıldı ardından doktorla görüştüğümde göz yapımın No Touch Lazere uygun olduğu söylendi. Ben de ameliyatını kabul ettim. Operasyon ücreti 3.990 TL idi.


Ameliyat çok kısa sürdü. Sağ gözüm 37 saniye, sol gözüm 39 saniye sürdü. Ortalama 5 dakikalık küçük bir operasyonun sonunda taburcu edildim. Verdikleri reçete ile göz damlaları ve ilaçlar yaklaşık 300 TL tuttu. Ameliyat sonrası koruyucu lens ve gözlük takıldı ve 5 gün boyunca damla damlatmak haricinde gözlüğü (yatarken bile) çıkarmamam söylendi.

Doktor ilk birkaç günümün biraz ağrılı geçeceğini söylemişti. Benim ilk gecem tamamen ağrı, acı, yanmayla geçti. Kelimenin tam anlamıyla sabahı sabah ettim. Doktorun verdiği damlaları aksatmadan kullanmaya özen gösterdim. Hatta bir tavsiye, damlaları buzdolabında muhafaza edin. Zaten yanma olduğu için damlalar soğuk soğuk çok iyi geliyor. :)

Bu arada doktorum her saat başı olan damlayı çok ağrı ya da batma olduğu zamanlarda yarım saatte bir kullanabilirsin demişti.


23.09.2020 AMELİYATTAN SONRAKİ GÜN

No Touch Lazer, diğer göz ameliyatından farklı olduğu için ikinci ya da üçüncü günde gözler hemen netlik kazanmıyor. Aksine her geçen gün netleşiyor ve bu da yaklaşık 15-20 günü buluyor.

Düne göre daha iyi görüyordum. Işığa bakmak tam bir işkence idi. Telefona ya da televizyona biraz bakmayı denedim ancak 15 dakika dayanabildim. Ağrı olmaya başladı.

Gün içerisinde göz yaşarması, yanma ve batmalar yaşadım. Günümün çoğu dünden kalan uykusuzluk sorunum ile uyuyarak geçti. Akşam 1-2 saatlik şiddetli bir ağrı çektim. Sonrasında hafifledi ve gece bir daha öyle şiddetli ağrı yaşamadım.


24.09.2020 ÜÇÜNCÜ GÜN

Işığa bakmak hala çok zordu. Evde tüm güneşlikler kapalı olmasına rağmen rahatsızlık hissettim. Evin en karanlık odasında günü geçirdim diyebilirim.


25.09.2020 DÖRDÜNCÜ GÜN

Bugün ışık o kadar da rahatsız etmedi. Güneşlikleri bile kaldırdım. Ağrı sızı neredeyse yok denecek kadar azaldı. Koruyucu lensler ve gözlük artık biraz rahatsızlık vermeye başladı. Ara ara çift görme ve bulanıklık oldu. Genel olarak tam net göremesem de görüşümdeki farklılığı hissettim.


26.09.2020 BEŞİNCİ GÜN VE İLK KONTROL

Bugün ameliyat sonrası ilk kontrole gittim. Doktor çok ilgiliydi. Gözlerimi muayene etti ve gayet iyi olduğumu söyledi. Lenslerimi çıkardı. Gözlüğü artık takmama gerek olmadığını söyledi ama gözüme su değdirmemeye ve ovuşturmamaya özen göstermemi söyledi. Lensler çıktıktan sonra yanma ve batma oldu. Doktor normal olduğunu söyledi. Yanma batma hafif ağrı birkaç saat sürdü. Ben koruyucu gözlüğü gece yatarken yine takmaya devam ettim.


27.09.2020 ALTINCI GÜN

Her geçen gün daha net görüyorum. Gün ışığı, telefon ya da televizyon artık rahatsız etmiyor. Ben yine de çok yormamak için uzun süre bakmadım.


29.09.2020 SEKİZİNCİ GÜN

Bugün görüşüm biraz daha netleşti. Dizi falan bile izledim. Yazı okumakta biraz güçlük çekiyorum ama genel olarak iyi.


06.10.2020 AMELİYAT SONRASI İKİNCİ HAFTA ÜÇÜNCÜ KONTROL

Bugün muayenede doktorum görüşümün %70 daha iyi olduğunu söyledi. Ara ara yazı okumakta güçlük çektiğimi belirttiğimdeyse göz kuruluğundan kaynaklandığını damlaları aksatmadan kullanmaya devam etmem gerektiğini söyledi. Biraz sabır gerektiren bir süreç olduğundan gözümdeki %100 netleşmenin iki ayı bulabileceğini söyledi. Damlaların süresi sanırım bu yüzden üç ay olarak veriliyor. Muayene ücreti alınmadı bu arada. 


11.10.2020 YİRMİNCİ GÜN

Her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Artık rahat bir şekilde yazı okuyabiliyorum. Güneş gözlüğüyle dolaşmak harika hissettiriyor. :) Doktorum bir sonraki randevumu 09.11.2020 olarak belirledi.


09.11.2020 AMELİYATTAN BİR BUÇUK AY SONRA

Bugün kontrol için tekrar hastaneye gittim. Doktorum görme oranımın artık %100 olduğunu söyledi. Artık çok daha rahat görüyor, yazıları okuyabiliyorum. Doktorum biraz göz kuruluğu olduğunu damlaları bir buçuk ay daha kullanmaya devam etmemi söyledi. Sonrasında tekrar kontrole gideceğim. Gelişmeler oldukça yazıyı güncellemeye devam edeceğim. Takipte kalabilirsiniz!

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

3 Yorum

  1. Geçmiş olsun. Kurtulmuşsunuz ne güzel

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık türkçe böyle kaliteli sayfalar bulmak gerçekten zor .
    takipteyimm
    sitem hakkıdna görüşlerinizi bekliyorum
    Kitap dizi film İnceleme sitem için
    Libereji.com

    YanıtlaSil