Benim İçin Öl - Amy Plum Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Aralık 31, 2018


TANITIM

Kitabın adı: Benim İçin Öl
Yazar: Amy Plum
Türü: Fantastik
Yayın evi: Akılçelen Kitaplar

Amy Plum, paranormal üçlemesinin ilk kitabı olan Benim İçin Öl'de, Amerika'da anne babasını trafik kazasında kaybedince, ablasıyla dedelerinin yanına taşınmak zorunda kalan Kate ile onun saf güzelliğine tüm benliğini kaptıran yakışıklı Fransız genci Vincent'ın ruhlara işleyen aşklarını anlatıyor. 

On altı yaşındaki Kate, Brooklyn'den, çoğu kişinin hayalini süsleyen "Işıklar kenti" Paris'e taşındığında, acı günlerini kitap okuyarak ve sanatla iç içe geçirerek atlatmaya çalışır. O sırada, uyur hâldeyken bile onu görebilen bir çift gözün kendisini aşkla izlediğinden habersizdir. Kate'in, bir kafede kitap okurken gördüğü ve tüm genç kızların yüreğini hoplatacağını, kendisine hiç takılmayacağını düşünerek iç geçirdiği Vincent'ın gözleridir bunlar. Ve Kate de Vincent'a gönlünü kaptırır. Ama bu aşkın önünde gizemli ve ürkütücü bir engel vardır. Vincent normal bir insan değildir. Hayatını her gün riske atmasına neden olan korkunç bir yazgıya mahkumdur. Ayrıca onu ve tüm ırkını yok etmeye çalışan ölümsüz ve tehlikeli düşmanlara karşı koymak zorundadır.
YORUM

Benim İçin Öl, daha çok Alacakaranlık ve Cehennem Makineleri vari bir kitaptı bana göre. Kate ve Vincent’in ilişkisini okurken Edward ve Bella’yı görür gibi oldum zaman zaman.

Vincent, ölümsüzdür. Ve onun gibi 7-8 ölümsüzle birlikte bir malikânede yaşamaktadır. (Bu kısım da bana Mekanik Melek’i çağrıştırdı.) Başlarında bir nevi gözetmen/yönetici olması, çocuklardan birisinin kötü taraftan biriyle bağlantı kurması vs. epey benzer sahneler mevcuttu.

Karakterlerin hiçbir özel gücü yok. Yalnız ölümsüz olan herkes her ay 3-4 günlüğüne “uçuş” dedikleri ölüm uykusuna yatıyorlar. Bedenlerini dinlendirirken ayrıca ruhları etrafta dolaşabiliyor ve ölümsüzlerle iletişime geçebiliyor.

Vincent’in Kate’e fantastik hayatı anlatırken Kate’in bunu normal bir şeymiş gibi karşılaması biraz tuhaftı. Hatta tepkisi şöyle gibiydi, “evet, tahmin etmiştim zaten,” der gibi bir tavır sergiledi ve hiçbir şaşkınlık belirtisi yoktu. :D

Kitap genel olarak tahmin edilebilir bir şekilde ilerledi. Ters köşe durumu pek söz konusu değil ve kurgu da epey basitti.

Yazar kitapta bu konuya pek değinmedi; Kate’in insan Vincent’in ölümsüz olması ve birlikteliklerini ne şekilde devam ettireceklerini merak ediyorum. Sırf bunun için serinin devamını belki getirebilirim diyorum.

Kitap ilk 2011 yılında yayınlanmış, o dönemin en popüler konu-kurgularıydı. Belki lise zamanlarımda okusaydım daha çok severdim diyorum.


PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

16 Yorum

  1. Bazı kitapları gerçekten daha gençken okumak gerekiyor. Ben de geçen aydı sanırım Melez Sözleşmelerinin yan serisine başladım okumaya ama hiç keyif alamadım. Oysa çok bayılmasam da okurken keyifli vakit geçireceğimi düşünüyordum.
    Yine de Benim İçin Öl ilgimi çekmedi değil :D Denk gelirsem okumayı planlıyorum :))
    Teşekkürler yorum için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sahi, o da çok merak ettiğim serilerden biriydi. Ama araya bayağı zaman girdi. Denk gelsem bile okur muyum, bilmem. :D
      Zaten çerezlik bir kitaptı. Okurken sıkılmadım. :)

      Sil
  2. Bende uzun zaman önce bu türdeki kitapları okumayı bıraktım. Yaş ilerledikçe farklı türde kitaplar okumaya yönleniyorsunuz

    YanıtlaSil
  3. selamlar sitenize ilk defa denk geldim takibe aldım sizi karşılıklı ziyaretler yapabiliriz artık ^_^

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    Selam ziyareti :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapların Senfonisi28 Şubat 2019 11:51

      Merhaba, çok teşekkür ederim! :)

      Sil
  6. Yorumunuz harika olmuş. Bende tam böyle bir kitap arıyordum. Artık tavsiyenizle okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  7. Fantastik kitaplar nedense çok cazip gelmiyor. Tek geçtiğim seri Harry Potter. Ama bir yanımda inanılmaz okumak istiyor. Arafta kalıyorum bazen :)

    YanıtlaSil
  8. Bu güzel tavsiye için teşekkürler. :)
    Bende bloğuma beklerim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Tanıtım için teşekkürler, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Vampir hikayeleri gibi sanırım.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Selamlar sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çok sevinirm :) bu arada blogumda bir mim paylaştımda cevap verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  12. Not aldım, teşekkürler! 😀

    YanıtlaSil
  13. Selamlar blogunu takipteyim sende blogumu takip edim yazılarıma göz atarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
  14. Selamlar blogunuzu takpteyim sizde beni takip ederseniz çok mutlu olurum birde blogumda bir mim mevcut onuda blogunuzda cevaplarsanız sevinçten havalara uçarım :)

    YanıtlaSil