Harry Potter ve Sırlar Odası - J.K. Rowling Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Mayıs 13, 2020

TANITIM
Kitabın adı: Harry Potter ve Sırlar Odası
Yazar: J.K. Rowling
Türü: Fantastik
Yayın evi: Yapı Kredi Yayınları

Dursley'ler o yaz öylesine çekilmez olmuşlardır ki, Harry bir an önce okulu Hogwarts'a geri dönmek için can atmaktadır. Eşyalarını toplarken ortaya çıkan ev cini Dobby ise onu uyarır: Hogwarts'a dönerse, bir felaket olacaktır. Olur da: Sırlar Odası'nın açılmasıyla ortaya çıkan karanlık bir güç, Hogwarts'takileri taşa çevirmeye başlar. Harry, hayatını tehlikeye atarak, Oda'nın elli yıllık ölümcül gizemini çözmeye çalışır. Ve gerçekten de başına gelmedik felaket kalmaz.
YORUM
"SIRLAR ODASI AÇILDI. VARİSİN DÜŞMANLARI, KENDİNİZİ KOLLAYIN"

Hemen bitmesin diye seriyi aslında ara vererek okuyacaktım ama dayanamayıp Sırlar Odası’na başladım. Ve tabii ki bir solukta bitiriverdim.

Doğrusunu söylemek gerekirse, hayran olduğum bir kurguya sahip olsa da Harry Potter hayranı sayılmam. Filmi izleyeli o kadar uzun zaman olmuş ki ilk kitapta olduğu gibi bunda da çoğu sahneyi okurken hatırladım. Hatta Tom Riddle’ın kim olduğunu öğrendiğimde şok oldum. Gerisini siz düşünün. :D

Kız kardeşim tam bir Potterhead’tir. Kitapta aklıma takılan soruları ona sorduğumda, beni istemediğim kadar detaya boğuyor. :D Yine de az çok hikayeyi biliyor olmama rağmen heyecanla okuduğumu söylememe gerek yoktur sanırım. Çok güzeldi. Yazarın hayal gücüne her kitapta daha fazla aşık olacağım sanırım. Üçüncü kitap için şimdiden sabırsızlanıyorum!
 PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

6 Yorum

  1. Çocukken okumuştum bu seriyi. Çok sürükleyiciler. İyi okumalar dilerim, bu maceranın tadını çıkarın :)

    YanıtlaSil
  2. Bir arkadaşım filmlerde Tom Riddle'ın kim olduğunu anlayamamıştı :D Kitaplar her zaman çok daha güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi yaa hahaha :D Gerçekten öyle, kitaplar çok daha güzel *-*

      Sil
  3. Aslında çok da okumak istesemde Harry Potter serisini okumayanlardanım ne yazık ki 😊

    YanıtlaSil