Bu Şarkı Hayatını Kurtaracak - Leila Sales Kitap Yorumu

By Kitapların Senfonisi (Büşra) - Eylül 28, 2017



TANITIM
Kitabın adı: Bu Şarkı Hayatını Kurtaracak
Özgün adı: This Song Will Save Your Life
Yazar: Leila Sales
Türü: Genç Yetişkin
Yayın evi: Yabancı Yayınları

Elise Dembowski için zorlu işler korkutucu değildi. Aslına bakarsanız zorlu işleri tercih ediyordu. Hayatı boyunca büyük işler, tüm enerjisinin gerektiği projeler üstlenmişti. On beş yaşına geldiğinde hayatının en önemli, en büyük projesine atılmıştı: Havalı olacaktı. Ama ne yazık ki başarısız olmuştu. Feci halde. Ve etrafındaki her şey hızla paramparça oluyordu.

 Artık Elise'in sosyal hayatı eskisinden de berbat durumdaydı, tabii bu mümkündüyse. Ve bir gece sokaklarda başı boş dolanırken bir gece kulübüne rastladığında, varlığından haberdar bile olmadığı bir dünyanın kapılarını aralamıştı. Âdeta bir gecede her şey değişmiş ve okulun ezik lise ikinci sınıf öğrencisi en popüler DJ'e dönüşmüştü. Elise nihayet her zaman istediği şeylere sahipti: Arkadaşlar, popülerlik ve hatta belki aşk… Ta ki gerçek hayat tüm bunları elinden almaya kalkana kadar.

 Şaşırtıcı derecede keyifli ve farklı bir anlatıma sahip Leila Sales'tan kişilik, ilişkiler ve müziğin birleştirici gücü hakkında hayat dolu bir roman.


YORUM
Uzun bir aradan sonra ilk kez bir kitabı bu kadar hevesle okudum. Ya da yazar bana bu hissiyatı yansıttı.

Bu Şarkı Hayatını Kurtaracak, okuyabileceğiniz en realist romanlardan biri, sanırım. Baş karakterimiz Elise'in hayatına tanık oluyoruz ve hayatı mükemmel değil. Kimin hayatı mükemmel ki zaten? Yazar bunu okuyucuya o kadar güzel bir şekilde aktarmıştı ki kitap bittikten sonra "işte bu" dedim. Çünkü gerçek olmayan bir ton hayalin kurulu olduğu o kadar çok romanlar okuyoruz ki gerçeklerden soyutlanıyoruz.

Mükemmel değiliz, hiç kimse değil.

Aklınızda önyargı oluşmasın, kitap depresif değil. Hatta sonu, ne iyi ne de kötü denebilecek şekilde belirsiz bitiyor olmasına rağmen -ki belirsizlikleri hiç sevmem- kitabı aşırı sevdim. Favorilerimde üst sıralarda yerini aldı ve soran herkese şiddetle tavsiye edeceğim.

Kitabın sonu dolayısıyla kitaba tam puan vermekten vazgeçmiştim. Çünkü Elise'in aşk hayatı içler dışlar çarpımı kadar karmaşıktı. Ve kitap öyle bir yerde bitiyor ki sanki devamı gelecekmiş gibi. Evet, devamı gelecek. Elise'in belki daha kötü, belki çok daha iyi bir hayatı olacak. Bunu bilemeyeceğiz çünkü gerçek bu! Hayatımızın nasıl gideceği yönünde hiçbir fikrimiz yok. (Dipnot: Her şeyin mükemmel sonlandığından bahseden kitaplardan bıkmış ve kendiyle çelişkiler içinde yorum yazmaya çalışan bir blogger. *-*)

Bu kitabı okuyun arkadaşlar. Herkese okutun. Hayatımız mükemmel gitmiyor olabilir ama bunu iyileştirebiliriz. Ve Elise bize bunu çok güzel bir şekilde dile getiriyor.



PUAN

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 Yorum